Cosichem & Analitical

Luciul si intensitatea culorii ale vopselelor pe baza de apa sunt imbunatatite semnificativ prin dispersare si macinare fina pana la 2 microni. Durata de productie este redusa de la 7 ore pana la 15 minute !


                                                                                                                                                                                      

Industrie :

Productia de vopsele, lacuri si pelicule similare, cerneluri pentru imprimare si masticuri.

 

Produs :

Verde, viscozitate medie (200-300 microni), vopsea pe baza de apa cu o densitate de 1.4 g/cm3. produsul a fost preamestecat fara sa fie dispersat.

Fig. 1 : Inainte de dispersare

Dimensiunea particulelor 200-300 μ

Provocare :

Imbunatatirea procesului de dispersie si obtinerea unui produs dispersat de aprox. 2-3 microni. Fabricarea unor produse de calitate mai ridicata cu o intensitate a culorii mai ridicata ce este comparabila cu producatorii de top.

 

Fabrica clientului era echipata cu aproximativ 25 mori cu role triple invechite. Dupa durate de macinare de 7 ore se atingea o dimensiune a particulelor de 15-20 microni. Morile necesita mult spatiu, timpi de pregatire ridicati si au o intretinere ridicata.

Solutia noastra :

 

Fig. 2 :Dupa 30 min de dispersie

Dimensiunea particulelor 90-100 μ

1. Predispersarea cu un dizolver « Dispermat AE3 »

1.4 kg de produs preamestecat a fost dispersat cu un Dispermat AE3 intr-un container de 2l cu perete dublu racit cu apa de la robinet, cu un disc de dispersare de 40 mm ce functioneaza la o viteza periferica de 17 m/s.

-> Rezultat : dupa 30 de min de predispersie, aglomeratele au fost dispersate pana la o dimensiune de 90 microni.

2. Macinarea fina cu o moara cu cos « TML 1 »

Pentru macinarea fina, axul dizolverului a fost indepartat si inlocuit cu un sistem de macinare de tip TML1, umplut cu 40 ml perle de ZrO3 cu diametrul cuprins intre 1.2-1.7 mm. Pentru a imbunatati recircularea produsului a fost folosit un disc de dispersare cu diametrul de 80mm. In timpul procesului de macinare s-a mentinut o temperatura constanta de 330C (un max. de 600C era acceptabil).

Rezultat : o distributie uniforma a dimensiunilor particulelor in intervalul 2-3 microni, cu unele particule de 5-6 microni a fost obtinuta la o viteza periferica de 11.7 m/s (4000rpm) intr-un timp total de macinare de 60 min.

Fig. 3 :Dupa 30 min de macinare

Dim part :2-3 μ (unele 10 μ)

Instrumente:

Pentru dispersare : dizolver DISPERMAT AE3 (1,1 kW)

Pentru macinare : moara cu cos TML 1

Fig. 4 :Dupa 60 min de macinare

Dim part :2-3 μ

Rezultate:

Fabrica clientului a fost echipata cu doua mori cu bile verticale de tip TORUSMILL SK 500, care in practica au condus la imbunatatirea rezultatelor obtinute in laborator descrise mai sus. Introducerea morii SK500 a redus durata de fabricatie de la 7 ore la 15 minute. Calitatea produsului a fost imbunatatita si manipularea produsului si mentenanta utilajelor este mai usoara si mai rapida acum.

 

Aditivi pentru industria de ingrijire personala

 Mai multe

BYK-3456

Aditiv ce contine silicon, fara fluor, pentru imbunatatirea umectarii si nivelarii sistemelor pe baza de apa si a sistemelor fara solvent cu intarire la UV

Mai multe
BYK-1691 SD si BYK-1690 SD - antispumanti solizi pentru industria de constructii
Mai multe
Promotor de adeziune pentru sistemele epoxi 2k pe baza de apa
Mai multe
NOU! Q-FOG CRH

Noul standard in testarea accelerata la coroziune. Acum cu controlul umiditatii relative in interiorul camerei

Mai multe