Cosichem & Analitical

 

Industria produselor de uz personal/ingrijire personala include produse cosmetice, produse de ingrijirea parului, pasta de dinti, sampoane si altele. Principalii producatori ai acestora se regasesc de regula si in anumite segmente din industria farmaceutica.

 

Radiatia solara poate afecta durata de valabilitate a produselor sau rezistenta/durabilitatea ambalajelor. Testul produselor la radiatia solara ce trece printr-un geam de sticla (« window sill testing») a fost si inca mai este folosit. Tendinta actuala este acceptarea pe scara tot mai larga a Ghidului ICH pentru testarea produselor de ingrijire personala si a medicamentelor. Durabilitatea si capacitatea de protectie a ambalajului acestora, este de asemenea foarte important. 

Studiu de caz:

O companie multinationala de referinta urmareste in permanenta imbunatatirea stabilitatii la lumina solara a produselor apeland astfel la sprijinul companiei Q-LAB, recunoscuta  international ca fiind specializata in acest domeniu.

Din aceasta colaborare a luat nastere un program robust de testare accelerata a stabilitatii la lumina solara, care ofera rezultate rapide si reproductibile in orice locatie internationala a laboratoarelor producatorului, astfel incat testele sa fie considerate definitorii si opozabile. Avand la dispozitie un program de testare la stabilitatea la lumina solara, compania dispune acum de o arma importanta prin care poate sa-si apere cel mai de pret  bun : imaginea ei.

 

Cumparatorii produsleor de ingrijire personala sunt foarte atenti si sensibili la « identitatea marcii ».

De exemplu pentru un produs de curatare cunoscut, cumparatorul asociaza calitatea buna deja testata cu un « logo » sau o culoare de referinta.

Daca aceasta culoare se schimba in perioada depozitarii fara a fi afectata calitatea produsului, aceasta schmbare este perceputa de cumparator ca un produs defect si refuza sa-l mai cumpere.

Aceasta schimbare nedorita , poate aparea datorita proprietatilor fotostabilizatorului sau datorita modificarii materiilor prime din reteta de baza care pot afecta stabilitatea culorii in timp.

Pentru a evita afectarea « identitatii marcii » cat si a « profitului »,  producatorii de renume trebuie in permanenta sa monitorizeze stabilitatea fiecarei formulari cat si stabilitatea culorii de referinta in timp.

In afara de schimbarea culorii, radiatia solara poate induce si alte modificari  ca de exemplu: turbiditatea , separarea de faze, schimbarea pH, etc. care pot degrada performantele produsului .

 

 

 

Aditivi pentru industria de ingrijire personala

 Mai multe

BYK-3456

Aditiv ce contine silicon, fara fluor, pentru imbunatatirea umectarii si nivelarii sistemelor pe baza de apa si a sistemelor fara solvent cu intarire la UV

Mai multe
BYK-1691 SD si BYK-1690 SD - antispumanti solizi pentru industria de constructii
Mai multe
Promotor de adeziune pentru sistemele epoxi 2k pe baza de apa
Mai multe
NOU! Q-FOG CRH

Noul standard in testarea accelerata la coroziune. Acum cu controlul umiditatii relative in interiorul camerei

Mai multe