Cosichem & Analitical

Tip model

QUV/basic

QUV/se

QUV/spray

QUV/cw

Expunere UV

Fluorescente cu lumina alba rece

Condensare

1

Controlul iradiantei

 

Spreiere cu apa

   

 

Calibrare ISO

 

1Modelul QUV/cw poate efectua cicluri de condensare; dar, aceste cicluri nu sunt uzuale pentru testarea materialelor destinate folosirii in interior

QUV

 

QUV/basic
 
Este versiunea simplificata a QUV pentru laboratoarele in care economia este critica. Controlul iradiatiei lampilor se efectueaza prin rotirea si inlocuirea periodica a lampilor. Nu prezinta sistem de spreiere in schimb prezinta sistem de condensare. Nu poate fi folosit pentru teste in care este necesar un nivel ridicat de iradiere din cauza lipsei ochiului solar. Se recomnda efectuarea testului simultan pe specimene si pe etalon.
 
QUV/se
 
Este cel mai popular model QUV care prezinta controlul iradiatiei lampilor cu ajutorul unui ochi solar pentru mentinerea exacta a intensitatii luminii UV. QUV/se foloseste un mecanism garantat de condensare pentru a simula atacul umezelii exterioare. Asigura testari mai rapide, reproductibile, o durata de viata a lampilor mai mare si calibrare ISO.

 

QUV/spray

QUV/spray are aceleasi carcateristici ca QUV/se, numai ca include un sistem de spreiere. Perioadele scurte de spreiere se folosesc pentru creearea unui soc termic. Perioadele lungi de spreiere pot fi folosite si pentru a simula coroziunea mecanica. QUV/spray poate fi programat pentru a efectua dor UV, doar spreiere, sau condensare. Este recomandata apa deionizata pentru aplicatiile de spreiere.

 

QUV/cw
 
Unele industrii au standarde care specifica folosirea unor lampi de culoare alba pentru testearea fotostabilitatii in interior. Pentru a reproduce conditiile de iluminare interioara, QUV/cw are sistemul de control al iradiatiei prin ochi solar care a fost modificat pentru a superviza si controla intensitatea luminii lampilor fluorescente albe. Corespunde standardelor ISO, ANSI, ASTM pentru testarea fotostabilitatii interioare.